Masters in Visual Communication in New Media | Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑ | Διδακτικό Προσωπικό
15183
page,page-id-15183,page-child,parent-pageid-15003,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive
Όμηρος Παναγίδης (Συντονιστής)

Ο Όμηρος Παναγίδης κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Masters στο Graphic Design από το Camberwell College of Arts, μέλος του University of Arts London και BA (HONS) στο Graphic and Advertising Design από το Frederick Institute of Technology. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στη Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών στην κατηγορία των εφαρμοσμένων τεχνών. Είναι μέλος του CCC (Cyprus Creative Club) και ιδρυτικό μέλος της δημιουργικής ομάδα Draw Collective η οποία διοργανώνει εργαστήρια και παρουσιάσεις με άξονα το κυπριακό design. Δραστηριοποιείται μέσα από το προσωπικό του εργαστήρι στον τομέα των γραφικών τεχνών, της τυπογραφίας, του κοινωνικού σχεδιασμού και σύγχρονων σχεδιαστικών μέσων. Από το 2015 είναι λέκτορας στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Ευριπίδης Ζαντίδης
Ο Ευριπίδης Ζαντίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γραφιστικής Επικοινωνίας και πρόεδρος στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει θεωρητικές μελέτες σε διεθνή συνέδρια και έγκυρα περιοδικά με θέμα την Εκπαίδευση της Γραφιστικής, την Τυπογραφία και τη Σημειωτική σε εφαρμογές της Οπτικής Επικοινωνίας. Έχει λάβει μέρος με διακεκριμένο έργο σε διεθνείς μπιενάλε και παγκόσμιες εκθέσεις Τέχνης και Ντιζάιν και είναι μέλος σε ομάδες εκπαιδευτικής αξιολόγησης, επιστημονικές επιτροπές συνεδρίων και εκθέσεων.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Σημειωτικής Ένωσης (ΚΣΕ), εκπρόσωπος της Κύπρου στο Association Typographique Internationale (ATypI) και στο International Association for Semiotic Studies (IASS-AIS), μέλος στην Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ),  στο International Association for Visual Semiotics (AISV) και στην Ελληνική Σημειωτική Εταιρία (ΕΣΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη σημασία της Σημειωτικής στην εικαστική ή εφαρμοσμένη οπτικοακουστική μετάφραση της προφορικής γλώσσας με τη χρήση εικόνας, κειμένου και ήχου. Είναι ιδρυτής και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού εργαστηρίου Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (www.svclab.com).
Άγγελος Παναγίδης

Ο Άγγελος Παναγίδης εργάζεται ως Ειδικό Εκαπιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους MA και Pg.Dip στις Διαδραστικές Τέχνες (Interactive Media –Video and Sound Arts) και πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες από το University of the West of England – Bristol. Επίσης κατέχει δίπλωμα στις Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση από το Frederick Institute of Technology όπου συγκέντρωσε την ψηλότερη βαθμολογία στο έτος του. Εργάστηκε στον τομέα της παραγωγής και επεξεργασίας βίντεο και ήχου για τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Κύπρο. Δίδαξε Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση και Οπτικοακουστική Επικοινωνία στην ιδιωτική τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου και είναι σύμβουλος σε αναθέσεις πολυμέσων και γραφιστικού σχεδιασμού. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Γραφικές Τέχνες , στην Εικονογράφηση και τη χρήση των Διαδραστικών Μέσων ως μέσα επικοινωνίας αλλά και εναλλακτικά μέσα έκφρασης στις σύγχρονες τέχνες.

Ασπασία Παπαδήμα

Η Ασπασία Παπαδήμα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Στο παρελθόν εργάστηκε σε δημιουργικά και διαφημιστικά γραφεία στην Ελλάδα και ως καλλιτεχνική διευθύντρια στον τομέα της Διαφήμισης στην Κύπρο. Εξασκεί τη γραφιστική ως σύμβουλος σε σημαντικές αναθέσεις σχεδιασμού. Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί και δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή συνέδρια, ενώ η γραφιστική και καλλιτεχνική δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον τυπογραφικό σχεδιασμό, την πραγμάτωση της κυπριακής διαλέκτου στο γραπτό λόγο, την οπτική γλώσσα και την τεχνολογία, τον εφήμερο σχεδιασμό και την ιδιωματική τυπογραφία καθώς και την αστική γραφιστική γλώσσα.

Αικατερίνη Μαυρή

H Αικατερίνη Μαυρή κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Σχεδιασμό Αλληλεπιδρατικών Μέσων και πτυχιακό τίτλο στην Οπτική Επικοινωνία από το Middlessex University (UK). Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του σχεδιασμού σαν γραφίστρια και σχεδιάστρια ιστοσελίδων. Το 2005 συνίδρυσε εταιρία πληροφορικής και λύσεων διαδικτύου που ειδικεύεται σε συστήματα διαχείρισης ιδιοκτησίας και περιεχομένου καθώς και εργαλεία ηλεκτρονικού marketing, κυρίως για τον ξενοδοχειακό τομέα. Έχει διευθύνει και λάβει μέρος στην ανάπτυξη αρκετών έργων για διαδικτυακές εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζουν στο σχεδιασμό διεπαφής βάση διαδικτυακών προδιαγραφών για την ευχρηστία καθώς και στην χρήση τεχνολογίας για την υποστήριξη της εκμάθησης σε μαθήματα που αφορουν τον σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών.

Θησέας Μουζουρόπουλος

Ο Θησέας Μουζουρόπουλος εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Central Saint Martins College of Art & Design (UK) στη Γραφιστική Επικοινωνία με ειδίκευση στις Διαδραστικές Τέχνες, πτυχίο στις Γραφικές Τέχνες από το University of the West of England (U.K) με ειδίκευση στη Κίνηση Γραφικών και δίπλωμα στις Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση από το Frederick Institute of Technology (Cyprus). Με διακεκριμένο έργο έχει λάβει μέρος σε διεθνείς μπιενάλε και παγκόσμιες εκθέσεις ντιζάιν. Αρκετές από τις πρακτικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια καθώς και υπήρξε μέλος σε διεθνείς κριτικές επιτροπές Γραφιστικής, Εικονογράφησης και Διαφήμισης. Δίδαξε Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση για οκτώ χρόνια στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπήρξε επικεφαλής της Cherrycube Design Studios μεχρι το 2011 και προσφατα είναι σύμβουλος σε αναθέσεις πολυμέσων και γραφιστικού σχεδιασμού στο εμπόριο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τρόπους οπτικοποίησης της πληροφορίας και γενικότερα στις Γραφικές Τέχνες ως μέσο επικοινωνίας πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Είναι ιδρυτικό μέλος στην Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), διοικητικό μέλος στον Δημιουργικό Όμιλο Κύπρου (CCC) και μέλος στο ερευνητικό εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (www.svclab.com)

Νίκος Σουλελές
Δρ. Νίκος Σουλελές, Επίκουρος Καθηγητής, Συντονιστής ΜΑ Διαδραστικά Πολυμέσα
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Εκπαιδευτική έρευνα και εκπαιδευτική τεχνολογία στις καλές τέχνες και τη σχεδιαστική, κοινωνική σχεδίαση, σχεδιαστική σκέψη. elearningartdesign.org